Novointel Kontakt Podrška i servis Mreže Kontakt centri IP Telefonija Mobilnost
   
Promocije

Stock Sell
Avaya rješenja
IP telefonija
Contact Center
Objedinjene komunikacije
Poslovna mobilnost
Skype gateway
Avaya PROMO ERS
Upgrade Nortel centrale
LIP Projekt
Solarni sustavi i grijanje Radno mjesto

 
O nama
Pametan dom

Ostala rješenja

Pametan dom

Moderni stil i način življenja je takav da svatko od nas teži poboljšanju kvalitete života. Želimo sebi i svojoj obitelji pružiti maksimalan komfor i sigurnost, te isto tako želimo fleksibilnost i jednostavnost u svome stanu , kući ili uredu. Želja nam je da Vam približimo novu tehnologiju koja po mnogo čemu može olakšati život, učiniti ugodnijim radnu okolinu , stanovanje, kuće za odmor isl..

Pod pojmom 'pametan dom' podrazumijeva se kuća koja raspolaže tzv. inteligentnim sustavima upravljanja. Pri tome se radi o računalu koje je povezano sa svim tehničkim napravama i električnim uređajima koji postoje u kući i kojima upravlja navedeno računalo putem inteligentnih procesa.

Pored moderne tehnike 'pametan dom' polaže puno i na uštede u grijanju/hlađenju te naravno ina estetiku.

Tako, npr., brojni prekidači za lampe, rolete i ostale uređaje koji mogu biti upravljani sa samo jednog kontrolnog mjesta , umjesto da budu posvuda razbacani, imaju svoju poziciju koja se uklapa u unutarnji ambijent svakog prostora.

To je ujedno rješenje kojim se izbjegavaju zidovi unakaženi brojnim prekidačima. Zatim, ovakve kuće kontroliraju prisustvo osoba i poduzimaju odgovarajuće mjere (npr. paljenje i gašenje alarma i svjetla, reguliraju grijanje i temperaturu prostorija). 'Pametan dom' automatski šalje sve informacije o situaciji u kući putem e-maila/ SMS-a ili npr poziva vlasnika na telefon.

ISTJECANJE PLINOVA

U slučaju istjecanje plina senzori to detektiraju a sustav automatski reagira. Zatvara centralni ventil dovoda plina i obavještava vlasnika na mobitel ili telefon.

ALARMNI SUSTAV

Kad 'pametan dom' detektira provalu, alarm obavještava sustav koji pali svjetla, spušta rolete, uključuje se videokamera i poziva se vlasnik na telefon.

VATRODOJAVNI SUSTAV

Kuća detektira požar pomoću termičkih ili dimnih senzora i dojavljuje vlasniku na mobitel.

SUSTAV PROTIV POPLAVE

Ako se dogodi poplava, primjerice, istjecanjem vode iz perilice, sustav zatvara centralni ventil vode i obavještava vlasnika.

ODLAZAK NA SPAVANJE

Pritiskom na tu funkciju sustav će prema naredbama ugasiti svjetla, spustiti rolete i podesiti temperaturu; a također ujutro će probuditi vlasnika podizanjem roleta i glazbom.

UPRAVLJANJE RASVJETOM

Vlasnik može odabrati jačinu i način rasvjete na monitoru konzole, primjerice normal, romantika za večeru, ručak, gledanje televizije.

UPRAVLJANJE GRIJANJEM

Sustav reguliranja grijanja omogućava podešavanje u domu, ali i izvan njega i tako se podešava grijanje prije dolaska.

GLEDANJE TV-a

Paljenje TV-a ili videa odnosno kućnog kina, spuštanje platna, roleta, podešavanje rasvjete.

UPRAVLJANJE BAZENOM

Upravljanje bazenom iz doma s jednog mjesta ili s udaljenog mjesta mobitelom.

KRATKI IZLAZ

Funkciju Kratki izlaz na monitoru centralne konzole treba pritisnuti prije nego što posljednji član kućanstva radnim danom napusti dom; sustav tada simulira da je netko u kuci; primjerice, kad se vani smrači, pale se svjetla i spuštaju rolete.

UPRAVLJANJE ROLETAMA

Zbog reguliranja prirodnog svjetla ili zbog privatnosti, na monitoru centralne konzole pritiskom na ikonu Rolete može se odabrati opcija spuštanja ili podizanja roleta.

KONTROLA ULAZA

Može funkcionirati na više načina kao npr. na otisku prsta i biometrijskoj tehnologiji: vlasnik pritiskom prsta ili kartice otvara ulazna vrata; ako netko zvoni, na monitoru centralne konzole, televizoru ili mobitelu vlasnik može vidjeti tko je na vratima; ako gosti zvone dok nitko nije u kući, sustav ce obavijestiti vlasnika o neodgovorenom pozivu i poslati sliku na mobitel / PC računalo; vlasnik može i komunicirati s osobom pred vratima preko portafona, a da ona ne zna odgovarali joj iz stana ili s neke druge lokacije.

VIKEND PROGRAM

Prije nego što vlasnici napuste dom preko vikenda ili godišnjeg odmora, sustav u Vikend programu simulira da je tijekom praznika netko u kući: ujutro podiže rolete, a navečer pali svjetla i zatvara plin i vodu.

VIDEONADZOR

Omogućava vlasniku da u svakom trenutku, gdje god se nalazio, točno zna što se događa u domu i okolici jer mobitel prima sliku iz kamere; kamere su strateški raspoređene u kući i izvan kuće i vlasnik u svakom trenutku može na PC- računalu, TV-u ili mobitelu vidjeti što se događa.

UPRAVLJANJE GARAŽNIM I DVORIŠNIM VRATIMA

Upravljanje vratima iz doma s jednog mjesta ili s udaljenog mjesta mobitelom.

UPRAVLJENJE KLIMOM

Sustav omogućuje podešavanje hlađenja u domu i izvan doma i podešavanje temperature prije dolaska.od.
Stan ili kuća koja sama prilagođava rasvjetu, grijanje i hlađenje, glazbu ili rolete raspoloženju svog stanara, ali se i brine za njegovu sigurnost, sprečava provale i curenje plina te videokamerama nadzire okoliš, dostupan je i u Hrvatskoj kao potpuno domaći proizvod.
Cjelokupno ponude rješenja 'Pametni Dom' je bazirana na znanjima naših djelatnika i prilagođeno zahtjevima korisnika, te ujedno i sadrži rješenja koje na Hrvatskom tržištu nudi SmartCom. NovoIntel ima ugovor o poslovnoj suradnji sa SmartCom group.

     
Partneri

 

Novointel   |   Kontakt   |   Podrška i servis   |   Mreže   |   Kontakt centri   |   IP Telefonija  |   Mobilnost

Pratite nas na Facebooku     Twitteru    

Copyright Novointel d.o.o.  2011   |   All rights reserved